opc_loader

Menu

Ferrero Rocher

 

Dit legendarische merk van de Ferrero Group zag het levenslicht in Alba, een dorpje aan de voet van de heuvels in het Italiaanse Piëmont.

De geschiedenis van Ferrero Rocher is doordrenkt van innovatie, passie en succes en begon in de jaren 40 van de vorige eeuw. Pietro Ferrero, de oprichter van Ferrero Rocher, was een boerenzoon die een onovertroffen capaciteit had om simpele ingredienten tot heerlijke lekkernijen te maken. Hij begon in de bar-pasticceria die hij in 1923 opende in Dogliani en die nog altijd bestaat. 
Pietro Ferrero was snel vertrokken uit Dogliani, om in de nabijgelegen stad Alba de zaken grootser aan te pakken. Hij opende zijn eerste eigen pasticceria in Alba met zijn eerste eigen chocoladelaboratorium. Het ging al snel zo goed dat hij ook naar de nabije echte grote stad Turijn kon uitbreiden, tot het oorlog werd, en de productie stil kwam te liggen. 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog konden geen luxeproducten met exotische cacao worden gemaakt, maar Pietro Ferrero was een zeer creatieve man, die juist in die lastige omstandigheden kwam tot een surrogaatproduct dat de immense draagbalk onder het hele Ferrero-imperium zou worden: de 'Giandujot',de voorloper van de Nutella-pasta, die momenteel wereldwijd 350 ton per dag wordt geconsumeerd; dat zijn 770 miljoen potten Nutella per jaar. In 1946 verkocht Ferrero sr. voor het eerst deze lekkernij, met de naam Pasta Gianduja. In eerste instantie was dit een vast blok, net als een chocoladereep, maar vanaf 1951 werd het product verkocht in de nu overbekende smeerbare vorm. Het kreeg de naam Supercrema, ‘supercrème’. Michele Ferrero kreeg het idee om deze lekkere crème een succes te maken in heel Europa. 

Hij veranderde de samenstelling van het product, en bedacht de naam Nutella, met hazelnoten als belangrijkste ingrediënt, in gedachten, misschien ook om een onderscheid te kunnen maken met andere producten met als hoofdbestanddeel chocolade (ook door Ferrero zelf gemaakt). De eerste pot Nutella werd op 20 april 1964 geproduceerd en naar de winkel gebracht. Ondanks de naam hazelnootpasta en de onvermijdelijke associatie met chocolade zijn de belangrijkste twee ingrediënten van Nutella suiker en palmolie, daarna pas cacao, hazelnoten en melk.

 De Ferrero-familie was de eerste Italiaanse fabrikant na de Tweede Wereldoorlog die productielocaties en -kantoren in het buitenland opende in de zoetwarenbranche. 

Hiermee veranderde het bedrijf in een echte internationale Groep. Een andere succesfactor was het effectieve verkoopnetwerk dat werd opgezet door Giovanni, Pietro’s broer, die in 1949 overleed. Michele Ferrero, de zoon van Pietro,  was een natuurtalent in alles wat toen nog geen naam had – marketing, productplacement, het creëren van een gevoel bij een product, klantbinding – zo ook in het verzinnen van iconische namen voor zoetigheden die er overal ter wereld  bekendheid genieten; 1956 Mon Chéri, 1964 Nutella, 1969 Tic Tac, 1974 Kinder Surprise Eieren, 1982 Ferrero Rocher,

Ferrero Rocher werd aanvankelijk alleen verkocht in Europa, maar ontpopte zich al snel tot het favoriete doosje chocolade voor miljoenen mensen wereldwijd. Vandaag is het merk wereldleider in zijn categorie en wordt verkocht in 140 landen in 5 continenten.

Reacties

Waardering

SLECHT     GOED
Uw bericht wordt eerst gecontroleerd voordat deze geplaatst wordt.